LJUSTERAPI

Denna behandling har en väldigt lång historia och började med att man insåg solljusets goda medicinska fördelar. Omkring 1400 år f.kr så var det hinduer som behandlade patienter med hudproblem med olika växter och solljus. Vi har en nobelpristagare som hette Niels Ryberg Finsen som fick priset för sitt arbete om ljusets sjukdomsförebyggande och läkande verkan. Han uppfann den första apparaten för syntetiskt ljus.

Dagens ljusterapi sker mede olika frekvenser upp till 40000 lux. Vi använder oss av olika filter med olika frekvenser för olika behandlingar. De har samma färger som chackrafärgerna och regnbågen dvs. röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett. Det är en mild behandling och kan användas även om man äter medicin.

Biotron ljusterapi, för att säga det på ett enkelt sätt hjälper kroppens självläkande processer. Som att stimulera återbildande och reparerande processer i kroppen. Balansera ämnesomsättningen. Påskynda sårläkning och avhjälpa eller lindra smärta. Förbättra microcirkulationen och förstärka immunförsvaret.

Jag använder mig av denna metoden för att förstärka Herb Pharma Naturterapibehandlingarna där den ingår men man kan också köpa ett klippkort där man bara kommer och får ljusterapi.